Търсене в този блог

петък, 23 май 2014 г.

Avene Hydrance Optimale SPF 20

Не само през зимата, но и лятото кожата се нуждае от интензивна хидратация. Жегата, силното слънце, летният бриз и климатиците изсушават кожата неимоверно много и тя се нуждае от грижа.
Изборът на подходящ продукт е много важен. Овлажняването, както почистването е важна предпоставка за здрава кожа.
Случайно пробвах една тяхна мостра на хидратиращия крем на Авен и бях очарована - веднага го пожелах! На него е посветена и публикацията ми днес - Avene Hydrance Optimale SPF 20

 До преди това упорито използвах хидратиращата грижа на Галеник, но исках малко разнообразие, а и лятото имам нужда от нещо по - леко.
Hydrance optimale го има във вариант със и без фактор, както и rich и light вариант.
За да си спестя използването на допълнителна слънцезащита за сега, се спрях на Light крема с фактор. Факторът според мен е напълно достатъчен за градска среда.


Изключително доволна съм от крема, консистенцията му е много лека и нежна и попива на мига! Не оставя мазен филм на кожата и я прави свежа, хидратирана и сияеща.

Подходящ е за хора с чувствителна кожа, съдържа в състава си термална вода Авен, която има допълнително успокояващо действие.
Не дразни дори в зоната около очите, въпреки че не е препоръчителна употребата му там :)
Неговите фотозащитни филтри (SPF20) защитават кожата от агресивното действие на слънцето, които както знаем са причина за преждевременното стареене на кожата.
Цената е около 37 лв.. 


Състав на продукта:
AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA) ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE OCTOCRYLENE BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE CYCLOMETHICONE ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE POLYMETHYL METHACRYLATE POTASSIUM CETYL PHOSPHATE BENZOIC ACID BETA-SITOSTEROL BHT CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE CARBOMER CHLORPHENESIN DISODIUM EDTA FRAGRANCE (PARFUM) GLYCERIN
GLYCINE SOJA (SOYBEAN) SEED EXTRACT (GLYCINE SOJA SEED EXTRACT) HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES LECITHIN PEG-32 PEG-400 PHENOXYETHANOL POLOXAMER 188 SODIUM CHONDROITIN SULFATE SODIUM HYDROXIDE TOCOPHERYL GLUCOSIDE XANTHAN GUM 


Тубичката е много удобна, 40 мл. Лично аз предпочитам такъв тип опаковка, понеже не обичам да бъркам с пръсти в кремовете, които са в кутийки.
Ароматът му е много нежен и деликатен.. А това явно е един негов фен, тъй като всяка вечер след намазване с крема ми се навира в лицето с часове..
my little pritty boy




Няма коментари:

Публикуване на коментар